Menu

Χτίζοντας Γέφυρες: Ο Μεγάλος Τελικός

    Όταν η Αυστρία κέρδισε το 59ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με την "Βασίλισσα της Ευρώπης" Conchita Wurst και το τραγούδι «Rise like a Phoenix», κανείς δεν περίμενε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Για ένα ολόκληρο έτος, η Αυστρία έφερε νέ αέρα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το ανανεωμένο λογότυπο ήταν η πρώτη αλλαγή για τον εορτασμό των 60 χρόνων από το πρώτο διαγωνισμό το 1956, η ιστορική φράση «Χτίζοντας Γέφυρες» έφερε εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από τον ίδιο σκοπό, να χτίσουν γέφυρες μεταξύ των χωρών κάνοντας το δικό τους βίντεο σε μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για αυτό το λόγο μέσω internet, για πρώτη φορά στην ιστορία οι οικοδεσπότες του διαγωνισμού ήταν τρεις κυρίες, αλλά το πιο εκπληκτικό απ 'όλα ήταν η παρουσία της Ορχήστρας!

Από το 1956 μέχρι και το 1998 η μουσική όλων των τραγουδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό παιζόταν από κλασική ορχήστρα, από το 1999 μέχρι τις μέρες μας η επιστροφή της ορχήστρας παρέμεινε ένα όνειρο, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, έστω και για μια στιγμή, στα τρία show  της Βιέννης 2015, την απολύσαμε και πάλι στη σκηνή της Eurovision, στο άνοιγμα των τριών Show, μια καταπληκτική εμπειρία, ένα απίστευτο συναίσθημα, μια αξέχαστη στιγμή που μας θύμισε το μεγαλείο της κλασικής ορχήστρας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Για πρώτη φορά φέτος στη σκηνή της Eurovision ένας καλλιτέχνης με αμαξίδιο έλαβε μέρος, η πανέμορφη Monika Kuszyńska από την Πολωνία, οι τρεις ζωντανές εμφανίσεις μεταδόθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Νοηματικής Γλώσσας μέσω του επίσημου καναλιού στο YouTube της Eurovision, η Αυστραλία κλήθηκε να συμμετάσχει στον εορτασμό της 60 χρόνια του διαγωνισμού και τα Show μεταδόθηκαν στην Κίνα για πρώτη φορά.

Αυστριακοί είναι άτομα με την τιμή, το είπαν και θα το έκαναν, το «Χτίζοντας Γέφυρες» έγινε πραγματικότητα και είναι πολύ περήφανοι που έχουν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η 60η επέτειος αυτού του διαγωνισμού θα παραμείνει ένας φάρος καινοτομιών.

Στο μεγάλο φινάλε άλλη έκπληξη περίμενε να αποκαλυφθεί, το τραγούδι «Χτίζοντας Γέφυρες» που υπογράφουν οι  Dorothee Freiberger & David Bronner με της φωνές των Conchita Wurst, Left Boy, Arabella Kiesbauer, Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler, Die Wiener Sängerknaben, The Suparar Kids &  The ORF Radio Symphony Orchestra. Το τραγούδι κυκλοφόρησε λίγες μέρες μετά τον τελικό σε ψηφιακή μορφή.

Μπορείτε να βρείτε το “Building Bridges” εδώ: iTunes

Ο εορτασμός της βραδιάς πέρασε στη Σουηδία η οποίος κέρδισε τον 60ο διαγωνισμό με τον Måns Zelmerlöw και το τραγούδι «Heroes». Η Σουηδία μετράει έξι βραβεία και έτσι γίνεται αυτόματα η δεύτερη χώρα σε σειρά μετά την Ιρλανδία με επτά νίκες. Συγχαίρουμε τη Σουηδία για τη νίκη της και ανυπομονούμε για τον εορτασμό του 61του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2016.